28. jan. 2024

Bliv klogere på befordring i 2024

Ved hvert årsskifte bliver dine skattefradrag reguleret. Det betyder, at dine skattefradrag kan blive højere eller lavere. Det har også betydning for dit befordringsfradrag, som samlet set stiger i 2024, hvis man sammenligner med befordringsfradraget i 2023.

Hvad er befordring?

Befordring er ensbetydende med en persons daglige eller regelmæssige transport fra en destination til en anden. Det kan f.eks. være den regelmæssige transport mellem din hjemmeadresse og din arbejdsadresse. Befordringsfradraget er derfor lig med det fradrag, som man tidligere har omtalt som kørselsfradrag.

Befordringsfradrag for ansatte i 2023

Befordringsfradraget i 2023 har tidligere været følgende:

Befordringsfradrag mellem bopæl og arbejde:2023
De første 24 km. Intet fradrag
25 – 120 km 2,19 kr. per. km.
Over 120 km1,10 kr. per. km.
Over 120 km i visse kommuner2,19 kr. per. km.

Din indtægt har dog også betydning for dit befordringsfradrag. Indtægtsgrænsen for ekstra befordringsfradrag i 2023 var 303.000, – DKK.

Befordringsfradrag for ansatte i 2024

Befordringsfradraget i 2024 stiger samlet set. De nye satser bliver følgende:

Befordringsfradrag mellem bopæl og arbejde:2024
De første 24 km. Intet fradrag
25 – 120 km 2,23 kr. per. km.
Over 120 km1,12 kr. per. km.
Over 120 km i visse kommuner2,23 kr. per. km.

Indtægtsgrænsen for ekstra befordringsfradrag i 2024 er 313.700, – DKK.

Der sker dog også en stigning i forbindelse med erhvervsmæssig befordringsgodtgørelse. Det kan være relevant for dig, som transporterer dig rundt i forbindelse med udførelse af dit daglige arbejde. Det er dog meget vigtigt, at man er opmærksom på denne stigning, hvis man har ansatte, som transporterer sig rundt i forbindelse med udførelse af arbejdsopgaver.

Erhvervsmæssig befordringsgodtgørelse

Den erhvervsmæssige befordringsgodtgørelse er relevant for dig, som regelmæssigt transporterer dig rundt i forbindelse med udførelse af dit arbejde. Det kan f.eks. være hvis du kører til og fra møder som konsulent eller hvis du kører ud for at sælge en vare eller en ydelse.

Satsen for erhvervsmæssig befordringsgodtgørelse i 2024 er følgende:

Erhvervsmæssig befordringsgodtgørelse:2024
Kørsel i egen bil indtil 20.000 km pr. år3,79 kr. per. km.
Kørsel i egen bil over 20.000 km pr. år2,23 kr. per. km.
Kørsel på egen cykel, knallert, EU-knallert eller el-løbehjul0,62 kr. per. km.

Hvis du er ansat, og du regelmæssigt transportere dig rundt i forbindelse med udførelse af dit arbejde, så er det din arbejdsgiver, som indberetter og udbetaler den erhvervsmæssige befordringsgodtgørelse.

Hvis du har ansatte, som regelmæssigt transporterer sig rundt i forbindelse med udførelse af arbejdsopgaver, så er det din opgave, at sikre, at medarbejderen modtager den erhvervsmæssige befordringsgodtgørelse som vedkommende har krav på. Hvis du ikke ønsker at skulle indberette og udbetale erhvervsmæssig befordringsgodtgørelse, så kan du vælge at stille fri bil til rådighed for dine medarbejdere.

Et godt råd på det rigtige tidspunkt er guld værd for din virksomhed...

Ring til en af vores dygtige kolleger hos KAMPER+ANDERSEN og hør mere om vores stærke kompetencer inden for regnskab, rådgivning og kontrol

Kontakt mig og få en snak om
dine udfordringer og opgaver.

20. mar. 2024

Hvornår skal årsrapporten indsendes, og hvad skal årsrapporten indeholde?

Den generelle indberetningsfrist for årsrapporten er 6 måneder efter regnskabsårets udløb. Børsnoterede virksomheder og statslige aktieselskaber skal indsende årsrapporten senest 4 måneder efter regnskabsårets udløb. Personligt ejede virksomheder har ikke pligt til at udarbejde og indberette en årsrapport.

Læs mere +

14. mar. 2024

Nye regler for registrering af arbejdstid

Fra 1. juli 2024 bliver det lovpligtigt for dig og alle andre danske arbejdsgivere at sørge for, at medarbejdere har mulighed for at registrere deres arbejdstid. Kravet om registrering af den daglige arbejdstid vil have økonomiske og administrative konsekvenser for dig som arbejdsgiver - især hvis du ikke tidsregistrerer i dag og naturligvis også, hvis du ikke overholder loven.

Læs mere +

11. mar. 2024

Kontantforbuddet skærpes

Folketinget har for nylig vedtaget en skærpelse af forbuddet mod at modtage kontanter. Det betyder, at erhvervsdrivende fra 1. marts 2024 nu kun må modtage 14.999 kroner i kontanter mod tidligere 19.999 kroner og før det 49.999 kroner.

Læs mere +