Den generelle indberetningsfrist for indsendelse af årsrapporter er 6 måneder, og det betyder, at virksomheder, hvis regnskab følger kalenderåret, skal indberette inden udgangen af 2. kvartal 2024.
Er du i tvivl om, hvornår din virksomhed skal indberette, så sender Erhvervsstyrelsen en påmindelse, når det er ved at være tid til at indberette årsrapporten. Der sendes også en kopi til et af ledelsesmedlemmernes private, digitale postkasse.
Vi hjælper dig også gerne, og vi lægger vægt på, at revision er at sige tingene, som tallene er – og så alle forstår det.
Men lad os starter med at kigge på hele grundlaget for årsrapporten – nemlig årsregnskabet.
”Revisor agerer som offentlighedens tillidsrepræsentant og bidrager til årsregnskaber af høj kvalitet og til gennemsigtighed og tillid til rigtigheden af informationerne i regnskabet – til gavn for investorer, interessenter, myndigheder og offentligheden generelt”…
Skattestyrelsen
Det lyder måske lidt højtravende men ikke desto mindre er det sådan Skattestyrelsen definerer vores opgaver i forhold til årsregnskabet.
Udover definitionen på vores opgaver, så der vi det også som vores fornemste opgave at hjælpe dig med at drive din forretning bedst muligt og med højest muligt afkast – inden for de regler, der nu engang findes. Det er bedst for dig og bedst for den fair konkurrence.
Det er i øvrigt ikke alle virksomheder, der skal indberette et årsregnskab, men en stor del af de danske virksomheder er faktisk forpligtet til at indberette en såkaldt årsrapport til Erhvervsstyrelsen. Årsrapporten giver et overblik over både indtægter, udgifter og andre finansielle poster.
Det er årsregnskabsloven, der fastsætter bestemmelserne for hvordan virksomheder skal aflægge et regnskab, og den kan du læse mere om her.
En årsrapport er den vigtigste, årlige kommunikation fra din virksomhed. En årsrapport er nemlig den økonomisk status for din virksomhed. Det er kommunikationen udadtil med oplysninger til investorer, långivere, interessenter, offentlige myndighed mm. om din virksomheds økonomiske og ikke økonomiske forhold – hvordan har din virksomhed det? Hvordan “trives” I?
Det er populært sagt ét, samlet dokument, der teknisk set består af en række lovpligtige og frivillige oplysninger. De lovpligtige elementer er afhængig af, hvilken regnskabsklasse din virksomhed tilhører (A-D), og de frivillige elementer kan være noget om din virksomheds sociale ansvar, etiske retningslinjer og/eller regnskab, miljøregnskab etc.
Bruger du en godkendt revisor, og har vedkommende underskrevet en påtegning eller erklæring til årsrapporten, skal påtegningen/erklæringen, indgå i årsrapporten.
Du kan læse mere om kravene til de forskellige regnskabsklasser her.
Artiklen er udgivet af Dansk Revision den 20. marts 2024.
Ring til en af vores dygtige kolleger hos KAMPER+ANDERSEN og hør mere om vores stærke kompetencer inden for regnskab, rådgivning og kontrol
Martin Andersen
Partner
Kontakt mig og få en snak om
dine udfordringer og opgaver.
31. mar. 2025
Bliv en del af KAMPER+ANDERSEN
Er du klar til nye udfordringer i en virksomhed, hvor faglighed, fleksibilitet og fællesskab går hånd i hånd?
Læs mere +05. feb. 2025
REPRÆSENTATION 2025 – Skat og Moms
Folderen ”Skatte og momsfradrag ved repræsentation 2025” er nu tilgængelig. Folderen giver dig et overblik over fradragsreglerne for repræsentationsudgifter, personaleudgifter og reklameudgifter.
Læs mere +28. jan. 2025
Nu er guiden Personalegoder – Skat og Moms 2025 tilgængelig!
Guiden Personalegoder – Skat og Moms 2025 er nu udgivet. Denne guide er en uundværlig ressource for arbejdsgivere, der ønsker et klart overblik over reglerne for skat og moms på personalegoder.
Læs mere +