19. dec. 2023

Forskudsopgørelsen for 2024 er åben

Forskudsopgørelsen er klar til at blive nærlæst og behørigt rettet for ændringer og forventede ændringer i dit liv - og som noget nyt vil du, som boligejer, for første gang se den samlede boligskat på din forskudsopgørelse.

Dit liv, dit år, din forskudsopgørelse.

Forskudsopgørelsen er klar til at blive nærlæst og behørigt rettet for ændringer og forventede ændringer i dit liv – og som noget nyt vil du, som boligejer, for første gang se den samlede boligskat på din forskudsopgørelse.

Tirsdag den 14. november 2023 har SKAT endnu engang åbnet for årets kalenderlåge til forskudsopgørelsen for 2024. Her vil du – og godt 5,3 millioner andre danskere – få adgang til dine forventede indtægter og fradrag for 2024.

Som noget nyt vil du, hvis du er boligejer, desuden kunne se dine samlede boligskatter på forskudsopgørelsen sammen med de øvrige skatteoplysninger.

Når du – sammen med en hel del andre danskere over 15 år – tjekker din forskudsopgørelse, så er det nok primært for at se din forventede skattebetaling for næste år. Måske lige få rettet i indtægter og fradrag, så du undgår et skattesmæk i 2025, når årsopgørelsen foreligger.

Den 1. januar 2024 træder de nye boligskatteregler i kraft, og de betyder, at opkrævningen af boligskat samles på forskuds- og årsopgørelsen. Betaling af grundskyld vil fremover ske som en del af den løbende skattebetaling fra januar 2024 i stedet for to gange årligt, som det hidtil har været tilfældet.

Du kan læse mere om de nye boligskatteregler herunder:
Nye boligskatteregler kan medføre ændrede forskuds- og/eller årsopgørelser

Hvad er en forskudsopgørelse?

Forskudsopgørelsen er en slags budget over din forventede indkomst og skat. Hvis dit liv eller økonomi ændrer sig, bør du tilpasse din forskudsopgørelse. Forskudsopgørelsen viser, hvad SKAT forventer, du har af indtægter og udgifter i det kommende skatteår. Den indeholder de tal, som din skat for det kommende år vil blive beregnet efter. I marts 2025 vil du, via din årsopgørelse for 2024, få at vide, om du har betalt for lidt eller for meget i skat.

Forskudsopgørelsen ligger desuden til grund for dine skattekortoplysninger i form af månedsfradrag, trækprocenter, frikort eller eventuel B-skat, og det er derfor vigtigt, at du løbende tilpasser din forskudsopgørelse til dine faktuelle eller forventede livsvilkår.

Du kan se din forskudsopgørelse for 2024 i din skattemappe i Tast-Selv på skat.dk. Her vil du kunne se oplysninger om fradrag og trækprocent, og er du lønmodtager, vil din arbejdsgiver få oplysningerne fra SKAT helt automatisk og helt digitalt.

Tjek din skattemappe her

Ret forskudsopgørelsen, når der er ændringer i din økonomi

Sørg altid for at rette din forskudsopgørelse, så det er de rigtige tal og oplysninger, der er aktive. Det sikrer, at du automatisk kommer til at betale den “rigtige” skat hver måned. Det vil sige, at du undgår at have penge til gode eller få et skattesmæk og skulle betale restskat ved årsopgørelsen. Du kan altid rette flere gange i løbet af et skatteår.

SKAT får en del oplysninger ind automatisk ved årets slutning. Det gælder oplysninger om løn, pension mv, men …

… SKAT får ikke disse oplysninger løbende, og derfor er det vigtigt, at du er opmærksom på, at forskudsopgørelsen ikke opdateres automatisk, når fx din løn stiger eller falder, når du går på pension, har nye renteudgifter, køber bolig etc. i løbet af året. Disse forhold skal du selv indberette løbende.

Når du retter din forskudsopgørelse i TastSelv, retter du også dit skattekort. Det bliver så til gengæld sendt automatisk til fx din arbejdsgiver eller dit pensionsselskab. Det gælder også, hvis du modtager SU.

Ret din årsopgørelse her

Dit liv, dit år, din forskudsopgørelse

De situationer, hvor dine vilkår ændrer dig, er vigtige at få med på din forskudsopgørelse, og vi hjælper dig naturligvis gerne med forskudsopgørelse, økonomi og skat. Du kan også selv gå ind og læse om de forskellige områder herunder

Tjek og ret din forskudsopgørelse for 2024

Du kan i øvrigt ændre din forskudsopgørelse for 2024 helt frem til udgangen af december 2024.

Nyheden er skrevet og udgivet af Dansk Revision den 14. november 2023. Læs original indlægget her.

Et godt råd på det rigtige tidspunkt er guld værd for din virksomhed...

Ring til en af vores dygtige kolleger hos KAMPER+ANDERSEN og hør mere om vores stærke kompetencer inden for regnskab, rådgivning og kontrol

Martin Andersen

Partner

Kontakt mig og få en snak om
dine udfordringer og opgaver.

11. jul. 2024

Stillingsopslag: Revisor hos KAMPER+ANDERSEN

Vil du være en del af et dynamisk team i en voksende revisionsvirksomhed? KAMPER+ANDERSEN søger en erfaren revisor til at assistere med årsregnskaber, skatteopgørelser og interne processer. Med mindst 4 års erfaring inden for regnskabsaflæggelse og kendskab til Uniconta, E-conomic, Case-ware og MS Office, kan du blive vores nye kollega.

Læs mere +

20. mar. 2024

Hvornår skal årsrapporten indsendes, og hvad skal årsrapporten indeholde?

Den generelle indberetningsfrist for årsrapporten er 6 måneder efter regnskabsårets udløb. Børsnoterede virksomheder og statslige aktieselskaber skal indsende årsrapporten senest 4 måneder efter regnskabsårets udløb. Personligt ejede virksomheder har ikke pligt til at udarbejde og indberette en årsrapport.

Læs mere +

14. mar. 2024

Nye regler for registrering af arbejdstid

Fra 1. juli 2024 bliver det lovpligtigt for dig og alle andre danske arbejdsgivere at sørge for, at medarbejdere har mulighed for at registrere deres arbejdstid. Kravet om registrering af den daglige arbejdstid vil have økonomiske og administrative konsekvenser for dig som arbejdsgiver - især hvis du ikke tidsregistrerer i dag og naturligvis også, hvis du ikke overholder loven.

Læs mere +